Волинські лісівники розкрили один зі своїх рецептів приготування шашлику, – пише ІА Конкурент.
Читайте також: У Луцьку хочуть побувати житловий квартал
Про це вони розповіли у першому випуску «Мандруємо Лісами України», який присвячений Волині.
«Шашлик, мені здається, страва така, яку люблять по всій Україні. Різниця лише в тому, що кожен придумує різний маринад. В кожного він є цікавим та унікальним. Наш шалик унікальний через маринад й через те, що готується в тандирі. Ми хочемо показати один з рецептів, які самі використовуємо. Є ще один рецепт, який ми використовуємо у нас на «Лісовичку», але хочемо, щоб він лишився у секреті. Кому цікаво, то приїжджайте», – розповідає завідувачка рекреаційного пункту у селі Колки Яна Шпота.
Для шашлику потрібно:
- 1,5 кг свинячого ошийка (шматочки по 150 г);
- цибуля синя (для подачі);
Для маринаду:
- 0,5 кг білої ріпчастої цибулі;
- 1 ч. л. коріандру;
- 1 ч. л.паприки;
- 1 ч. л. чорного перцю;
- 1 ч. л. прованських трав;
- 50 мл оливкової олії.
Лісівники зауважують: ошийок потрібно брати саме молодої свині, щоб м’ясо було ніжним та м’яким. Кусочки м’яса мають бути не дуже маленькі, бо готуватимуть його в тандирі.
Пів кілограма цибулі потрібно змішати разом з усіма спеціями та додати туди оливкову олію. Далі необхідно усе ретельно вимішати й зчавити цибулю, щоб та віддала сік. Після того, як маринад підготували, варто додавати м’ясо. Воно має маринуватися, зі слів лісівників, 2-2,5 години.
Готуватися в тандирі воно буде близько 20-30 хвилин і згодом його можна подавати разом із синьою цибулею. До нього лісівники радять обрати легкі закуски та червоне сухе вино кімнатної температури.