Новини

У Міноборони пояснили нюанси мобілізаційного проєкту щодо ухилянтів

Зміни стосуються конкретно тих, хто порушує законодавство.

Читайте також: Страшна аварія неподалік Волині залишила сиротами 23 дитини

У Міноборони вважають, що обмеження для ухилянтів, що передбачені у новому законопроєкті, не є “покаранням”, тому що вони будуть тимчасовими.

Про це заявив речник Міністерства оборони Ілларіон Павлюк в ефірі національного телемарафону.

За його словами, для визначеності щодо термінів демобілізації тих, хто наразі захищає Україну, потрібно не тільки розуміти, через який термін людина може бути демобілізована, але й розуміти, як забезпечити поповнення війська за цей термін.

“Всі одразу говорять про санкції, всіх найбільше це тригерить. Давайте почнемо зі зручності: значно зручніше оновити дані в електронному кабінеті, ніж іти до ТЦК. Розрахунок на те, що ми зможемо охопити велику кількість українців і будемо нарешті мати чіткі дані про наших громадян і розуміти, кого доцільно призивати”, – зазначив Павлюк.

Він пояснює, що зміни стосуються конкретно тих, хто порушує законодавство – надає неправдиві дані, не з’являється на вимогу до ТЦК.

“Потрібно це робити. Мені прикро, що в більшості дискусій у соцмережах ледь не найпопулярніші слова “відстрочка” і “санкції”. Таке враження, що вся країна думає, як не піти служити. По-перше, це не так, слава богу. По-друге, хотілося б, щоб ми про інше говорили”, – сказав Павлюк.

Читайте також наші новини у Facebook