Новини

У Зеленського оцінили, коли парламент може ухвалити законопроєкт про мобілізацію

Верховна рада може ухвалити законопроєкт про мобілізацію – вже допрацьований документ з пропозиціями нардепів – за кілька тижнів.

Про це під час телемарафону заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

“Я думаю, що декілька днів, максимум тижнів і закон буде все ж таки проголосований в першому, другому читанні. Ну, мається на увазі з урахуванням ще додаткових правок, які треба внести”, – сказав він.

З його слів, під час ухвалення документа будуть враховані позиції на лише Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки, а й, наприклад, антикорупційного й інших комітетів парламенту.

Нагадаємо, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія 11 січня повідомив, що законопроєкт про мобілізацію відкликається з розгляду та повертається ініціатору. Зазначається, що деякі положення документа про мобілізацію прямо порушують права людини, деякі не є оптимально сформульованими.

Тим часом голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв розповів, коли Рада розгляне нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Це станеться після того, як його зареєструють у Кабміні.

Читайте також наші новини у Facebook