Волинь Новини

Загинув за три дні після 26-річчя: спогади про молодого Героя з Волині Дмитра Зімича

Старший солдат Дмитро Зімич, позивний Зіма, Герой з Волині, що загинув 9 жовтня 2022 року поблизу села Одрадівка на Донеччині. Під час наступальних дій отримав смертельні вибухові травми внаслідок ворожого обстрілу. За три дні до цього воїну виповнилося 26 років.

Читайте також: З якими хворобами спини не мобілізують у 2024 році: список

Про це розповідають на платформі Меморіал Героїв.

Дмитро народився в селі В’язівне Волинської області. У 2012 році закінчив загальноосвітню школу l-ll ступенів у рідному селі. Потім навчався у Любешівському технічному коледжі, де у 2015-му здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва.

Через три роки в цьому навчальному закладі здобув другу спеціальність – «Обслуговування та ремонт двигунів». Восени 2018-го був призваний на строкову військову службу, яку проходив на Черкащині. У мирному житті працював за кордоном на будівництві.

Під час повномасштабного вторгнення приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист своєї країни від російських окупантів. Чоловік служив у 214-му окремому спеціальному батальйоні OPFOR на посаді гранатометника.

У вересні 2022-го Дмитро приїхав у відпустку. 9 вересня одружився із коханою, а рівно за місяць загинув.

«Діма був життєрадісною, совісною, чесною, порядною, відповідальною людиною, готовим завжди прийти на допомогу. Дуже любив, цінував і поважав батьків, дружину. Він був справжнім патріотом своєї Батьківщини, за яку віддав найдорожче – своє життя. Я дуже пишаюся своїм таким молодим братом, що в свої 26 роки він не побоявся подивитися смерті в очі. Він знав, що ризикує життям заради свободи свого народу, своєї Батьківщини», – розповіла рідна сестра загиблого Юлія Герець.

Поховали Героя у рідному селі.

У Дмитра залишилися батьки Лариса Іванівна та Анатолій Федорович, сестра Юлія та дружина Софія.

Читайте також наші новини у Facebook