Волинь Новини

Луцькрада запланувала відновлення дитячої залізниці у 2024 році

Луцьку дитячу залізницю, майновий комплекс якої прийняли в міську комунальну власність, почнуть приводити до ладу навесні наступного року. Рішення про прийняття ухвалили 20 грудня під час засідання 54-ої сесії міської ради.

Як сказано на сайті міськради, до цього дитяча залізниця належала Львівській дирекції філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ “Українська залізниця”, тому роботи з благоустрою розпочати не могли.

Директор міського департаменту економічної політики Борис Смаль розповів, що початкова вартість комплексу об’єктів залізниці, що на вулиці Шопена, 14a, оцінена в понад 3,2 мільйона гривень. Зараз, сказав посадовець, майно оцінюють в 149 тисяч гривень, однак що передувало знеціненню майна не уточнив.

Скільки коштуватиме відновлення дитячої залізниці, сказав директор міського департаменту економічної політики Борис Смаль, ще не знають. З його слів, для прорахування вартості благоустрою та робіт для запуску залізниці потрібно робити грошову оцінку та розробляти проєктно-кошторисну документацію.

Скільки треба грошей для відновлення дитячої залізниці в Луцьку: попередні цифри

У травні 2023-го під час сесії міськради Борис Смаль повідомляв, що для запуску Луцької дитячої залізниці в робочий процес необхідно від 5 до 15 мільйонів гривень. Восени 2023 року керівник департаменту економічної політики розповідав у коментарі Суспільному, що після прийняття майнового комплексу в комунальну власність лише на благоустрій необхідно орієнтовно 20 мільйонів гривень.

Читайте також наші новини у Facebook