Волинь Новини

Мав багато нездійсненних планів та мрій: молодому захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

22-річному захиснику з волинської бригади Віталію Гайдаю просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Читайте також: Не пішов воювати: на Волині за ухилення від мобілізації судили безробітного чоловіка

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала мати воїна Любов Гайдай.

Гайдай Віталій Миколайович народився 26 червня 2001 року в селі Бокиївка, Хмельницького району, Хмельницької області. Навчався у Бокиївській гімназії, а після закінчення гімназії навчався у Технічному коледжі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя на слюсаря з ремонту автомобілів.

Після закінчення навчання у 2022 році розпочав свою трудову діяльність на посаді робітника комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва у товаристві з обмеженою відповідальністю «Волочиськ-агро» відділу насіннєвої лінії. Віталія мобілізували 28 березня 2023 року до Збройних Сил України сапером інженерно-саперного відділення, солдатом 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, військової частини А 1008. Із честю та гідністю виконував бойові завдання на Харківщині Куп’янський напрямок і 29 листопада 2023 року під час бойового завдання віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави та до останнього подиху був вірним захисником, маючи ще стільки нездійсненних планів та мрій.

Віталій був гідним сином України і йому назавжди 22…

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також наші новини у Facebook