Важливо Волинь Новини

Виселення чи переселення? Що буде із “самоселами” на Гнідавському цукровому заводі?

Днями відбулася зустріч представників Гнідавського цукрового заводу із жителями, які мешкають на території підприємства у нежитлових приміщеннях облаштованих під житло. Мета зустрічі – переселення людей у заздалегіть підготовлені квартири гуртожитку, які підприємство безкоштовно передає мешканцям у користування.

Читайте також: Депутат Луцькради влаштував “розбірки” на підприємстві.

Нагадаємо, що 31 липня ці ж люди на годину перекрили рух вулицею Львівською. Причиною такої акції став житловий конфлікт: людей, які проживають у будинку на території, що належить Гнідавському цукровому заводу, хотіли переселити у гуртожиток. Однак, вже тоді після з’ясування обставин виявилось, що закон все ж таки на стороні Гнідавського цукрового заводу, адже, ці приміщення, які люди облаштували під житло належать Гнідавському цукровому заводу.

Протягом всіх цих місяців керівництво підприємства намагалося достукатись до людей, аби вони зрозуміли, що можуть взагалі залишитися без житла. У п’ятницю відбувся черговий такий діалог між представниками підприємства та людьми. Варто зауважити, що порозуміння майже досягнуто, однак і досі знаходяться такі, що продовжують вимагати нереальних речей, то вони не будуть пересилятися, бо квадратура не співпадає, то хочуть захмарну компенсацію за житло в яке вони колись самовільно вселилися.

На зустрічі стало зрозуміло, що чаша терпіння у представників підприємства переповнена, адже вони пішли на зустріч і не залишили людей на вулиці, витративши при цьому свої власні кошти.

Отож,  вимога від представників Гнідавського цукрового заводу однозначна – всі хто погодиться на переселення до гутожитку до 1 грудня 2023 року отримає безкоштовно житло у повну приватну власнісь з можливістю його продажу, хто не погодиться – залишиться ні з чим.

Детальніше у сюжеті Insider Media

Читайте також наші новини у Facebook