Волинь Новини

Камінь-Каширська прокуратура вимагає повернути державі 27 земельних ділянок поблизу кордону з Білоруссю

Підставою для пред’явлення позову стало незаконне включення до земель, які не підлягали паюванню, 27 земельних ділянок поблизу державного кордону з Республікою Білорусь з подальшою передачею їх в оренду товариству для здійснення сільськогосподарської діяльності, передає Район. Камінь – Каширський.

 

Читайте також: Хороброму воїну з Волині виповнилося б 24 роки. ФОТО.

 

На днях Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах Волинської обласної державної адміністрації до Любешівської селищної ради та суб’єкта господарювання. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Прокуратура просить визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування, договори оренди землі, скасувати реєстрацію у Державному земельному кадастрі земельних ділянок загальною площею 5,21 га й вартістю 61 мільйон гривень та повернути їх державі.

На цій землі розташована лінія прикордонних інженерних споруд, яка містить в собі контрольно-слідову смугу шириною від 30 до 50 метрів та безпосередньо прилягає до лінії державного кордону.

Відтак, відповідно до вимог земельного законодавства, такі ділянки належать до земель оборони й повинні використовуватись лише з цією метою.

Читайте також наші новини у Facebook