Новини

Чи запрацювала в Україні ізраїльська система оповіщення: що кажуть у Повітряних силах

В Україні працює система оповіщення про повітряну загрозу, при цьому для захисту від атак важливо враховувати особливості озброєння, що застосовується противником. Наприклад, у разі балістики у громадян після сигналу є лічені хвилини, щоб укритися.

 

Читайте також: Небесне військо поповнив ще один волинський Герой

 

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на спікера командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

Полковник у цьому контексті не зміг дати однозначної оцінки особливостей роботи ізраїльської системи оповіщення.

“Не можу навіть деталізувати. Бо я нічого про це абсолютно зараз не знаю”, – відповів він на запитання ведучих, чи запрацювала в Україні ізраїльська система оповіщення.

Представник Повітряних сил зазначив, що фахівці давно досліджують, як це “має працювати і як це нам допоможе”.

“Якщо допоможе, то слава Богу. В нас і так зараз зрештою працює система оповіщення, як може працювати”, – сказав Ігнат.

Спікер закликав громадян враховувати тип та характеристики озброєння, які російські окупанти застосовують для завдання ударів по Україні.

“Тут треба розуміти. Якщо летить крилата ракета, то є певний час для того, щоб сповістити населення, увімкнути сирени повітряної тривоги. Ну а якщо летить балістика – це лічені хвилини”, – звернув він увагу.

Крім того, додав Ігнат, якщо противник б’є з реактивних систем залпового вогню або крилатими ракетами з невеликої відстані – потрібні “додаткові джерела інформації, щоб якнайшвидше сповістити населення про небезпеку”.

Читайте також наші новини у Facebook