Волинь Новини

У ВНУ продовжують ефективне впровадження навчання з елементами дуальної освіти

20 жовтня 2023 р. у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося підписання угод про навчання з елементами дуальної форми здобуття освіти студентів факультету історії, політології та національної безпеки.

Читайте також: У Луцьку зимові канікули для учнів розпочнуться до різдвяних свят

На заході, окрім студентів, були присутні: проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, директор Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко, в. о. директора Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Віктор Баюк, а також декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярослав Ярош, який модерував дійство.

історикиЗа словами декана, в 2020/2021 н. р. було реалізовано навчання десятьох осіб із елементами дуальної форми здобуття освіти. Наступного року таких студентів було 14. У 2022/2023 н. р. підписано 21 тристоронню угоду для здійснення навчання з елементами дуальної форми здобуття освіти на тій же базі.

Проректор Юрій Громик відзначив важливість співпраці Університету, краєзнавчого музею та заповідника. «Дякуємо, що нам уже вдалося успішно реалізувати не один напрям співпраці», – резюмував він. За словами Юрія Громика, Університет зацікавлений у тому, щоб наблизити теоретичне навчання та підготовку фахівців до практики.

історикиВіктор Баюк побажав студентам не втратити наснаги та мотивації. «Університет дає можливості кожному студентові. Усе залежить від того як ви будете ними користуватися», – заявив він. Окрім цього, Віктор Баюк зазначив, що досліджувати свою історію та спадщину важливо й у контексті боротьби з ворогом, який прагне знищити національну ідентичність українців.

історикиісторикиОксана Важатко розповіла про структуру Волинського краєзнавчого музею і зазначила, що це найбільший музейний заклад області. «Ми маємо можливість працевлаштовувати студентів і надаємо їм шанс проявити свої фахові якості. Найкращий спосіб залучення молоді до музею – це співпраця тоді, коли студенти ще здобувають освіту», – заявила вона.

історикиПісля цього студенти та стейкхолдери підписали угоду про навчання з елементами дуальної форми здобуття освіти.

історики

Читайте також наші новини у Facebook