Волинь Новини

У Луцьку встановили перші напівпідземні смітники

У Луцьку встановили перші напівпідземні смітники в рамках Програми оновлення локацій збору побутових відходів на 2023-2025 роки. Скільки коштів на це виділили та де саме планують монтувати наступні контейнери для збору побутових відходів – дізнавалися журналісти ВСН.

Читайте також: У Ківерцівській громаді проведуть діалоговий захід: деталі

Про встановлення у Луцьку перших напівпідземних контейнерів для сміття журналістам ВСН розповів керівник департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк.

Зі слів директора департаменту ЖКГ Луцькради Миколи Осіюка, таке покращення забезпечить екологічне поводження з відходами і здешевить саму послугу обслуговування смітників.

«Такі напівпідземні смітники монтуються на прибудинкових територіях, аби забезпечити екологічне поводження з відходами. Перші ми вже встановили у дворі на вулиці Кравчука, 16-18. Постараємося в цьому році зробити ще на декількох об’єктах, все залежить від наповненості бюджету міста. Вартість двох таких контейнерів разом зі встановленням – 200 тисяч гривень, їхня місткість становить 5 кубічних метрів», – зауважив Микола Осіюк.

Читайте також наші новини у Facebook