Волинь Новини

Стало відомо, які безоплатні УЗД-обстеження доступні у Шацькій лікарні

Як стало відомо, у Шацькій лікарні пацієнти можуть безоплатно пройти ультразвукову діагностику за умови наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Зокрема, пацієнтам пропонують широкий спектр УЗД-обстежень, які проводять четверо лікарів, повідомляють Район.Медицина у медзакладі, передає Район. Шацьк.

«У нашій лікарні проводять такі види УЗД-діагностики, як огляд черевної порожнини, нирок, сечового міхура, простати, калитки, гінекологічне УЗД, суглобів, щитоподібної залози, судин нижніх кінцівок (артерій та вен), шиї, серця, м’яких тканин, лімфатичних вузлів. Доступним є і УЗД-діагностика дітей. Діагностичне обстеження проводимо не тільки жителям нашої громади, а й інших, зокрема, мали пацієнів із Старовижівщини та Любомльщини», – розповідає медичний директор Шацької лікарні Роман Вензловський.

Також лікар зазначає, що ці обстеження є безоплатними для пацієнтів, якщо вони мають електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Читайте також: Міноборони тестує дві моделі жіночих бронежилетів

Також УЗД-обстеження є безоплатним в ургентних випадках.

 

Проводять обстеження на новому високоточному апараті, який лікарня отримала в межах програми «Говерла». Він має три датчики, які використовуються лікарями відповідно до сфери обстежень.

«Для тих, хто має пройти УЗД-обстеження, необхідно підготуватися до процедури. Якщо ви плануєте діагностику черевної порожнини, то її пацієнту проводять натщесерце. Якщо ж гінекологічне обстеження, передміхурової залози та сечового міхура – то обов’язково має бути наповнений сечовий міхур», – зазначає лікар УЗД-діагностики Степан Дрогомирецький.

Звичайна підготовка пацієнта до дослідження органів черевної порожнини та заочеревинного простору включає обстеження натщесерце з обмеженням харчування напередодні. Тобто за 1-2 дні до проведення дослідження рекомендовано виключити із раціону продукти, які викликають здуття, газовані напої. Вечеря напередодні обстеження має бути легкою. Якщо дослідження призначене в другій половині дня, вранці допускається легкий сніданок не пізніше 6-8 годин до дослідження.

Обстеження сечового міхура, передміхурової залози проводиться при повному сечовому міхурі (за 40-60 хвилин до дослідження випити 1,5 літра рідини).

До УЗД нирок нема потреби в спеціальній підготовці: при наявності надлишкової маси тіла і підвищеному газоутворенні в кишківнику, підготовка, як і до УЗД органів черевної порожнини.

Не вимагають спеціальної підготовки: УЗД серця, судин, щитоподібної залози, суглобів, органів мошонки, лімфатичних вузлів.

Обстеження проводять лікарі щоденно відповідно до графіка. Для того, аби пацієнту пройти обстеження, можна записатися через свого сімейного або лікуючого лікаря. Також можна звернутися у кабінет №217 або зателефонувати у реєстратуру за номером: 0970721849.

Графік роботи кабінету УЗД-діагностики – щоденно, окрім суботи та неділі, з 8:00 до 16:00 год.

Читайте також наші новини у Facebook