Волинь Новини

Не зважаючи на масовану атаку росії, у Луцьку – ажіотаж біля храмів московського патріархату

Не зважаючи на масований обстріл росії по території України 21 вересня, у Луцьку прихожани пішли на ранкову службу до церков московського патріархату, аби відначити Різдво Пресвятої Богородиці за старим стилем.

Про це ВолиньUA написали читачі.

Лучан обурює прихильність громади до церков МП, коли духовенство цієї структури неодноразово викривали у пособництві ворогу, здачі позицій ЗСУ та антиукраїнськими висловлюваннями.

Ажіотаж прихожан виник біля храмів московського патріархату в районі ГПЗ та Старого міста.

 

“Хтось воює, захищає, віддає життя, а інші (прихильники МП) йдуть молитися за кіріла, який освячував танки, котрі йшли вбивати українців”, – пишуть лучани.

Зазначимо, Українська православна церква МП не розірвала церковно-канонічний зв’язок із Російською православною церквою. Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

“Статус УПЦ як структурного підрозділу РПЦ, що користується певними правами самостійності, але не утворює автокефальну Церкву, залишається незмінним”, – йдеться у релігієзнавчій експертизі відомства.

Варто відмітити, з 1 вересня Українська греко-католицька церква (УГКЦ) та Православна церква України (ПЦУ) перейшли на новий календар свят. Тепер більшість церковних дат відзначатимуться на 13 днів раніше.

Нагадаємо, уранці, 21 вересня росія вкотре обстріляла Україну ракетами. У Черкасах внаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю, у Києві та Київській області виникли пожежі через падіння уламків ракет, є влучання у Львівській та Рівненській областях.