Важливо Волинь Новини

На Волині двічі лунала повітряна тривога: існувала ракетна небезпека

Сигнал про початок повітряної тривоги на Волині пролунав о 5.42 .

“Група ракет рухається зі сходу у південно-західному напрямку (курс може змінюватись). Залишайтесь в укриттях!” – повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Ворог уночі атакував Україну зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 трьома групами крилатих ракет.  Про це Dailylviv.com повідомляє з посиланням на мапу повітряних тривог.

Їх знищувала ППО на Київщині і Черкащині.

Зараз повідомляють, що більшість ракет тримають курс на захід України.

“Львівщина! Висока небезпека!” – наголосив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Окупанти завдали 6 ударів по місту Харків, зокрема у Слобідському районі.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише Dailylviv.com.

“Окупанти завдають ударів по Харкову. Перебувайте в укриттях, – написав Олег Синєгубов і згодом доповнив. – Окупанти завдали 6 ударів по місту Харків, зокрема у Слобідському районі. Є пошкодження цивільної інфраструктури, інформація щодо постраждалих перевіряється. Екстрені служби працюють на місцях влучань”.

“Вибух у Дарницькому районі. Всі служби слідують на місце. Також виклик у Голосіївський район, – написав згодом Віталій Кличко. – У деяких мікрорайонах Святошинського району немає світла та води. Екстренні служби працюють”.

У Шевченківському районі Києва уламки ракети пошкодили газову трубу, уточнив ВІталій Кличко. Пожежі немає.

У Дарницькому районі – руйнування нежитлових будівель. Наразі інформації про постраждалих немає.

“Рятувальники гасять пожежу в Дарницькому районі. Є звернення до медиків. У Голосіївському районі руйнувань і постраждалих немає”, – повідомив Кличко о 6.23.

“У Києві триває повітряна тривога. Внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих цілей сталося падіння уламків в Голосіївському та Дарницькому районах столиці. Попередньо, в Шевченківському районі уламки пошкодили газову трубу.

Інформація уточнюється. Усі екстрені служби слідують на місця. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!”, – написав Сергій Попко, начальник КМВА.

“У Дарницькому районі медики госпіталізували 18-ти річну дівчину та 9-ти річну дитину (дівчинку). З будинку поруч з інфраструктурним обʼєктом, куди впали уламки, – інформує о 6.36- 6.46 Віталій Кличко. – У Дарницькому районі рятувальники гасять пожежу на СТО. Палають також дві автівки. Вибиті вікна в двоповерховому будинку поруч. Також постраждав заклад профтехосвіти. Учні були в укритті, серед них постраждалих немає. У Дарницькому районі наразі 5 постраждалих. Трьох (серед них 9-ти річна дівчинка) госпіталізували. Двом медики надали допомогу на місці”.

Про два потужних вибухи в самому Хмельницькому або на околицях міста повідомили місцеві пабліки.

“Чути вибухи. Працюють сили ППО. Залишайтеся в укриттях!” – підтвердив цю інформацію перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, пише Dailylviv.com.

Нагадаємо, вчора вночі, під час повітряної тривоги, на Хмельниччині силами ППО були збиті БпЛА типу «Шахід». Постраждалих не було. Інформації про пошкодження майна внаслідок падіння уламків також не було.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль о 7.23 повідомив: “Рівне. Є прильоти ворожих ракет. Працюють відповідні служби. Деталі – згодом”.

Згодом начальник ОВА додав: “Рівненщина зазнала декількох ракетних ударів. Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі.

Друга тривога була оголошена на Волині о 07.50.

Відбій оголосили о 08.37.