Волинь Новини

У селі біля Луцька людей не пускають у ліс по гриби. Що сталося

Охочих позбирати гриби у селі Звірів Підгайцівської громади Луцького району не пускають у ліс.

Як повідомила виданню ВСН волинянка Тетяна, яка хотіла позбирати гриби, їх не пропустили, до того ж нагрубіянили.

«Ми приїхали до лісу, а тут нас не пропускають і змушують покинути територію. Всі грубіянять, кажуть територія приватна і на тому крапка», – розповідає Тетяна.

Однак, як тільки на територію лісництва прибули поліція та представники преси, охочих одразу ж пропустили на територію лісу.

Зі слів пані Тетяни, тільки після цього представник Ківерцівського лісгоспу Вадим Мельник підняв слухавку та дозволив пройти на територію.

З проханням про коментар цієї проблеми журналісти звернулися до прессекретаря Поліського офісу Світлани Думської.

Зі слів прессекретаря, на територію можуть не впускати, якщо грибники хочуть зайти на територію через адміністративну частину лісництва.

«Я не думаю, що людей не пропускать, оскільки у лісі людей дуже багато. Можливо це територія входу в адміністративну частину лісництва. Це єдиний прохід, де люди могли пройти і можливо він був зачинений, але з інших боків ліс відкритий і там немає ніякої перешкоди», – каже пані Світлана.

Прессекретарка зазначила, що зараз пожежонебезпечний період і люди взагалі не мали б перебувати в лісі. Проте, керівництво розуміє, що є і ягідний і грибний сезони.

«Ми завжди тільки просимо, щоб люди дотримувалися базових правил», – додає Світлана Думська.