Волинь Новини

Біля Луцької міської ради відбувся пікет проти капремонту бульвару Дружби Народів за 50 мільйонів гривень

8 вересня перед входом до Луцької міської ради відбувся пікет проти проведення капітального ремонту бульвару Дружби Народів, вартість якого — 50 мільйонів гривень.

Як розповіла Суспільному старша інспекторка сектору комунікацій Луцького райуправління поліції Катерина Матвійчук сказала, пікет тривав майже дві години. На ньому були присутні 10 пікетувальників. Порушень громадського порядку не фіксували.

Що кажуть пікетувальники

Напередодні, 7 вересня, одиночний пікет біля міськради у соцмережах анонсував лучанин Сергій Рижков. Чоловік каже: його обурила інформація, яку знайшов на сайті закупівель “Прозоро“, де йшлося про дороговартісний капремонт бульвару.

Ще до початку пікету до Сергія Рижкова доєдналися інші лучани.

Біля Луцької міськради пікет проти капремонту Дружби Народів
Пікет біля Луцької міської ради. Фото: Суспільне Луцьк

Як розповіла Суспільному лучанка Дарина Нагорнюк – прийшла, аби висловитись Жінка каже: втратила на війні сина, щойно з передової повернувся чоловік. Гроші, які запланували витратити на ремонт, жінка пропонує скерувати на допомогу воїнам.

“В наших бійців-лучан не вистачає аптечок, не в кожного є турнікети. І забирати кошти з фронту, коли потрібно купляти дрони, антидронові рушниці – на це все треба кошти. І їх треба збирати і віддавати на захист країни, людей, життя”, — говорить жінка.

Лучанка Дарина Нагорнюк на пікеті біля міської ради
Лучанка Дарина Нагорнюк. Фото: Суспільне Луцьк

До пікетувальників з міської ради ніхто не вийшов. Міська рада реагує мовчки, всі керівники проходять, я запитую як ставляться до цього, вони голову опускають. Самі класні, це люди, які проїжджають і показують лайки”, — сказав Сергій Рижков.

Що відомо про капремонт бульвару

Начальник міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк не на камеру сказав Суспільному, що 7 вересня оголосили тендер на капітальний ремонт бульвару Дружби Народів на суму 50 мільйонів гривень.

Головним замовником ремонту вулиці є міський Департамент ЖКГ. Роз’яснити ситуацію з тендером пообіцяв після офіційного звернення – інформаційного запиту.