Волинь Новини

Волинянина оштрафували на 113 тисяч гривень за пожежу в заказнику. ФОТО.

Локачинський районний суд Волинської області визнав чоловіка, який здійснив підпал очерету на території гідрологічного заказника місцевого значення «Луга-Свинорийка» винним у вчиненні правопорушення.

Загорання на земельній ділянці площею 206,2 гектари відбулося випалювання та знищення сухої водно-болотної рослинності, що завдало державі збитків на 113 тисяч гривень. Про це пише Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Підпал порушник вчинив близько 16:30 28 березня 2022 року біля села Дорогиничі Локачинської громади. Пожежу зупинили рятувальники та місцеві мешканці.

За встановленим фактом – завдання шкоди навколишньому природному середовищу суд ухвалив стягнути з порушника суму шкоди в повному обсязі.

Довідково: Луга-Свинорийка — гідрологічний заказник місцевого значення в Україні. Розташований у межах Володимирського району Волинської області, між селами Замличі та Шельвів. Цей статус отримав в 1993 році. Заказник займає понад 800 га площі. На території налічують 400 видів рослин та 100 видів тварин, є навіть види з Червоної книги.