Волинь Новини

Їхав 100 кілометрів за годину і збив на смерть велосипедиста: волинянин просить умовно-дострокового звільнення

У селі Звірів Підгайцівської громади Луцького району водій на смерть збив велосипедиста, а тепер відбуває покарання.Волинянин хоче, аби його умовно достроково звільнили. 

Один зимовий вечір на три роки змінив життя волинянина і забрав життя іншого. Андрій їхав у напрямку Рівного і збив велосипедиста. 60-річний чоловік, на жаль, загинув на місці. Водій був тверезим, – йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Спочатку Ківерцівський райсуд присудив чоловікові півтора року ув’язнення. Апеляційний суд посилив покарання – три роки. Тоді Андрій розповідав, що велосипедист з’явився на дорозі зненацька.

«Показав, що на смузі його руху миттєво з’явився велосипедист, який перетинав дорогу у невідведеному, неосвітленому місці, без світловідбивачів у вечірню пору доби, а тому він не мав фізичної можливості уникнути наїзду на нього саме через раптовість появи», – йдеться у справі.

Разом з тим експертизи встановили, що водій автівки їхав у населеному пункті зі швидкістю близько 100 кілометрів за годину. Технічну можливість загальмувати, кажуть, мав.

У вироці вказано, що і велосипед мав бути обладнаний світлоповертачами, а в темну пору потрібно їхати із увімкненим ліхтарем. Перед зміною напрямку руху велосипедист має переконатись, що це буде безпечно.

Частину ув’язнення Андрій вже відбув у виправній колонії. Там кажуть, що його поведінка була сумлінна. Тож, решту терміну йому замінили на виправні роботи. Тепер він автослюсар і 20% заробітку відраховують в дохід держави.

Адвокат просить, аби засудженого взагалі умовно достроково звільнили. Втім, чуємо, що для цього він має відбути не менше двох третіх строку покарання. Тому звільнити чоловіка від відбування покарання закон наразі не дозволяє.