Волинь Новини

РФ готує провокації, щоб втягнути Білорусь у повномасштабну війну

Служба безпеки України встановила, що Росія хоче використати “вагнерівців”, щоб втягнути Білорусь у повномасштабну війну проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України здобула розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації “під чужим прапором” на стратегічному об’єкті Білорусі — Мозирському нафтопереробному заводі”, — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група із кадрових військових російських збройних сил та співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію Білорусі під виглядом “вагнерівців”.

Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ під виглядом “українських диверсантів”. При цьому Росія планує звинуватити Україну, щоб спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну, зазначили в СБУ.

У СБУ повідомили, що Інформацію про запланований у Білорусі теракт отримали з кількох джерел. Зокрема, про це розповів російський військовий, якого взяли у полон на Запорізькому напрямку. Також кіберфахівці СБУ відновили та проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого.

“Встановлено, що раніше він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно йому дали вказівку передислокуватися до Білорусі як учаснику приватної військової компанії “Вагнер”, — йдеться у повідомленні.

На етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про так звану “спеціальну місію” на Мозирському НПЗ. У його телефоні знайшли видалену переписку з іншими виконавцями, знімки об’єкта та окрему інформацію щодо операції.