Волинь Новини

Син померлого пацієнта відсудив у горохівської лікарні 50 тисяч гривень

Як стало відомо, син померлого пацієнта судився з горохівською лікарнею.

Про це журналісти Район.Горохів дізнались із рішення суду від 30 червня.

Пацієнт був госпіталізований у хірургічне відділення Горохівської ЦРЛ 4 червня 2018 року о 16:30 з діагнозом облітеруючий атеросклероз нижніх кінцівок, гангрена правої ступні. 5 червня 2018 року лікуючий лікар разом з іншими медичними працівниками ампутували йому праве стегно.

О 5:00 пацієнт помер у хірургічному відділенні Горохівської ЦРЛ. З протоколу патологоанатомічного дослідження вбачається, що причинами смерті є набряк легенів, повторний інфаркт міокарда нижньої стінки лівого шлуночка. Вказує, що без згоди рідних лікар призначив та ввів пацієнту морфін.

Позивач, син пацієнта, вважає, що медичні працівники Горохівської ЦРЛ неналежно виконували свої функціональні обов`язки під час лікування його батька. Моральну шкоду позивач оцінив у розмірі 190 000 гривень.

Нововолинський суд рішенням від 27 березня 2023 року постановив стягнути з Комунального підприємства «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради» 100 000 гривень на відшкодування моральної шкоди, а також 15 041 гривню 60 копійок судових витрат за проведення комісійної судово-медичної експертизи.

Але відповідач надіслав апеляційну скаргу у Волинський апеляційний суд.

Суд вирішив стягнути з КП «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради» в користь сина померлого 50 000 гривень на відшкодування моральної шкоди, завданої медичними працівниками. В решті рішення суду залишити без змін.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду упродовж тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.