Волинь Новини

Одна частина у місті, інша – у селі: на Волині не можуть поділити вулицю

Раніше ця вулиця мала назву радянського воєначальника Миколи Ватутіна, а після дерусифікації отримала дві назви. До повороту вулиця Володимира Кияна, що належить до Ковельської громади. Після – вулиця Шкільна, яка належить селу Вербка Дубівської громади, – пише ВСН.

У Ковельській міській раді пояснюють, що так вулиця поділилася після децентралізації, мовляв, люди, які були зареєстровані у Ковелі, в один день прокинулися жителями села Вербка. Як відбувся поділ – місцеві досі не розуміють, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

До села Вербка належать будинки після 61 і до кінця вулиці. Щоправда, Дубівська громада разом із назвою вулиці змінила і нумерацію будинків. Розібратися, кому який належить – справді важко. На одному з будинків досі висить табличка з назвою Ватутіна, хоч після розподілу вона належить до Вербки і називається Шкільною. Хоча місцеві вважають її Володимира Кияна.

Трапляється і таке, що жителі однієї багатоповерхівки мають різну прописку – хтось у Ковелі, а хтось – у Вербці. Платіжки сплачують на Ковель, жителями якого місцеві хочуть вважатися і надалі. Як вирішити проблему, місцеві поки не знають. Кажуть, для початку треба з’ясувати думку усіх жителів вулиці.

Детальніше – дивіться у сюжеті.