Як стало відомо, в Україні вже почали знижуватись ціни на овочі, проте максимальне зниження буде в червні.
Про це сказав член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі телемарафону, передає Молодий Буковинець.
За його словами, в Україні є сезонний фактор, коли весною іде активний імпорт овочів, який формує достатньо високу ціну. Проте, починаючи з травня, збільшується кількість товарів місцевого походження з України, тому в цей момент починається падіння цін.
Експерт зазначив, що до Великодніх свят ціни були високі, зараз починається зниження на 15-20 гривень за кілограм овочів.
“Ми очікуємо, що на початок червня вже остаточно ринок буде стабілізований товарами з відкритого ґрунту з наших територій, і червень буде періодом максимального зниження цін на овочі. Така ситуація буде до вересня, початку жовтня. Тоді буде знову річний цикл підняття цін”, – пояснив Пендзин.
Також експерт прогнозує восени суттєве падіння цін та збільшення врожаю цибулі за рахунок збільшення її вирощування місцевими фермерами.