Важливо Волинь Новини

“Руки в крові”: батьків луцьких школярів застерігають від небезпечної гри

У групі “Медицина Луцьк” користувачка Тетяна Матвійчук написала пост, у якому попереджає батьків про “дуже небезпечну і жорстоку” гру під назвою “Копійка”.

Сенс гри полягає в тому, щоб крутити монетку по черзі, аж поки у когось вона не зупиниться. Тому, хто “зіпсував” гру, вибивають копійкою кісточки на кулаках. Чим більша травма – тим “крутішим” вважають того, хто її отримав.

У коментарях батьки кажуть, що не бачать в цьому нічого жахливого, адже вони або їх однолітки теж так “розважались” в школах та училищах.

Вибивають копійкою кісточки на кулаках. Для того, щоб були такі наслідки як вказано в пості, потрібго довго грати та прикладати дуже багато сили, якої в дітей не вистачає, якщо їм, звісно, не 14+! Цю гру грали завжди в школах, училищах… і будуть грати, тому, що беруть вони її не з інтернету, а хтось вчить зі старших… З покоління в покоління, так би мовити. Повторююсь, трагічних наслідків вона не принесе, але поранитись можна при старанній грі, – пише Богдана Матвійчук.

Проте є і ті, хто наляканий такою “дитячою розвагою”.

Скільки це буде тривати? Невже не можна по грати щось, що не шкодить здоров’ю? Жаль, що наші діти не вміють проводити час. Вчора, сидячи на асвальті під квартирою, гуляли з телефонами троє хлопців. Зробила зауваження, щоб хоч не на асвальті, запитала чому не гуляють без телефону, на що знизали плечима. Прикро до сліз, що наші діти не бачать ігор без гаджетів! – поскаржилась Наталія Бойчук.

Зауважимо, що від гри “Копієчка” дитина чи підліток може отримати не лише фізичні пошкодження, але й різні інфекції через ранки на руках та навіть серйозні хвороби, які передаються через кров. Серед них найрозповсюдженіші:

  • ВІЛ
  • Вірус герпесу
  • Гепатит (А, В, С)

Leave a Comment