Волинь Новини

Скільки отримують працівники Луцької центральної райлікарні

Для забезпечення діяльності Луцької райлікарні на 1 грудня 2022 року тут працює 274 особи.

З них 81 – лікар, 104 фахівці з базовою неповною медичною освітою, 38 – молодший медичний персонал, та 51 особа – інший персонал. Про це говорили під час звіту про роботу лікарні, – пише сайт Підгайцівської громади.

Середня заробітна плата керівників структурних підрозділів – 25, 1 тисяч гривень, лікарів – 23, 7 тисяч гривень, середнього медичного персоналу – 15, 2 тисяч гривень, найнижчі показники середньої зарплати у молодшого медичного персоналу – 8698 гривень. Видатки на оплату праці з нарахуваннями у 2022 році збільшились трохи більше як на 20 мільйонів  гривень у зв’язку з підвищенням посадових окладів та ростом мінімальної заробітної плати на рівні не менше 20 тисяч гривень лікарям  та не менше 13500 гривень для посад молодших спеціалістів.

Головний лікар Сергій Коновал зазначає, що найвищі заробітні плати отримували цьогоріч у хірургії, через велике навантаження середня заробітна плата у лікарів була на рівні 48 тисяч гривень, у неврології – 36 тисяч, а у терапії – близько 30 тисяч гривень. Розмір заробітної плати залежав від особистого вкладу лікаря у роботу медичного закладу та кількості пацієнтів.