Волинь Новини

У Луцьку майже 30 людей працювали нелегально в січні

У Луцькій громаді продовжується робота щодо легалізації трудових відносин.

Протягом січня 2023 року робоча група з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників відвідала 305 суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у торгових центрах «Гостинець»«Варшавський»«Слон», на Центральному ринку та на Київському майдані. Про це інформують на сайті Луцькради.

За результатами проведеної роботи виявили 28 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, 4 особи здійснювали підприємницьку діяльність без належної реєстрації, як фізичні особи-підприємці чи після закриття фізичної особи-підприємця.

Усім суб’єктам господарської діяльності повідомили про переваги ведення свого бізнесу в рамках законодавства про працю, а також про ризики, які виникають через його порушення. Частина працедавців дослухались до порад фахівців та легалізували трудові відносини з 8 особами.

Зазначають, що робоча група і надалі працюватиме в цьому напрямку. Тож працедавцям варто подбати про легалізацію найманих працівників завчасно.

Нагадаємо, у Луцькій міській територіальній громаді така робоча група працює з листопада 2022 року. Метою її роботи є відвідування роботодавців за місцем ведення господарської діяльності та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства про працю в частині легалізації найманих працівників та заробітної плати.