Важливо Волинь Новини

“Спорт не може бути поза політикою”: Ірина Констанкевич про участь в міжнародних змаганнях учасників із Росії та Білорусі

Як стало відомо, Олімпіада 2024 може бути відкрита для спортсменів із РФ та Білорусі — таке припущення висловили в Міжнародному олімпійському комітеті (МОК). Хоч допустити представників цих країн і пропонують у нейтральному статусі та за дотримання певних умов, заява МОК уже викликала хвилю обурення.

 

До слова, нині проти Росії та Білорусі діє низка санкцій, що стосуються сфери спорту. Зокрема, на будь-яких міжнародних змаганнях заборонено демонструвати їхні прапори або іншу символіку. А офіційних представників влади цих держав не запрошують на жодні міжнародні зустрічі та змагання.

Відтак, напередодні у стінах ТРК «Аверс» народний депутат Ірина Констанкевич висловила власне бачення щодо цієї нашумівшої ситуації.

 

“Спорт не може бути поза політикою. Спорт – це ще один інструмент у руках диктаторів. Інструмент маніпуляції та пропаганди.

росія щодень вбиває цивільне населення, щодень наші юнаки та дівчата захищають мирне сьогодення та майбутнє України та всього світу.

За період повномасштабного вторгнення росія вбила 218 наших спортсменів і тренерів із різних видів спорту. А зараз міжнародна спільнота замислюється над поверненням спортсменів з росії та білорусі до участі в змаганнях.

Citius, altius, fortius — communis.
Швидше, вище, сильніше – разом.
Гасло Олімпійських ігор. Світ хоче бути разом із вбивцями? Разом з катами? Разом із терористами?
Нагадаю, що під егідою «разом» росія несе свої шовіністичні наративи, а коли український народ виявив бажання бути окремо, заявив, що ми – разом із вільним світом, тоді росія пішла війною”, – зазначила політикиня.