Вже десять місяців волонтери з Іванич заготовляють і передають українським військовим сухі борщові й супові заправки. За цей час активістки відправили на передову більше 80 тисяч порцій сухих борщів та супів. Однак наразі дівчатам дуже потрібна допомога. Необхідні овочі, зелень, спеції і м’ясо, а також кошти на покупку інгредієнтів.
Нагадаємо, з квітня 2022 і до тепер в Іваничах працює імпровізований сушильно-пакувальний цех з виробництва сухих супів і борщів, які регулярно, кілька разів на тиждень, передають бійцям на передову. Небайдужі умільці лише за кілька днів налагодили виробництво сухої борщової заправки. Потім, аби урізноманітнити “меню” бійців, дівчата почали готувати ще дві сухі страви – гороховий та вермішелевий супи, рецепти яких розробляли самостійно. Тому ці страви є унікальними, адже таких не заготовляють більше ніде в Україні. Організувала місцевих не байдужих господинь Олександра Шептор, яка поставила на паузу свій бізнес, закинула майже всі домашні справи і з головою поринула у волонтерство.
Однак в активісток вичерпуються ресурси, зокрема овочі, а фінанси закінчуються. Адже повсякчас потрібно купувати м’ясо, спеції, горох, вермішель, пакети для вакуумування та все інше. Окрім цього, необхідна допомога із сушінням овочів на супи і борщі. Як каже Олександра Шептор, найбільше потрібна сушена картопля.
“Для виготовлення сухих супів потрібні овочі: цибуля, часник, морква і картопля! Хто має вільні сушки вдома потрібно сушити картошку. Її потрібно саме більше! Також катастрофічно не вистачає грошей на м’ясо. Тож велике прохання долучитись до збору коштів. Зараз холодно, і поїсти чогось гарячого нашим бійцям дуже хочеться”, – наголосила волонтерка.
Тож, хто може допомогти овочами, зеленню чи м’ясом – пишіть Саші у соцмережах, або телефонуйте 096 727 33 53. Частину інгредієнтів, зокрема м’ясо, сіль, спеції, макарони, потрібно купити. Це немалі кошти. Підтримати фінансово можна за реквізитами:
Картка: 5457 0822 7031 0522 – Олександра Шептор