Волинь Новини

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Віденською консерваторією

22 грудня відбулося двостороннє підписання угоди про співпрацю між ВНУ імені Лесі Українки та Віденською консерваторією в Будапешті. Це перший крок до вступу Університету до нещодавно створеного Консорціуму мистецтв країн ЄС, одним із партнерів якого є Віденська консерваторія – всесвітньо відомий музичний навчальний заклад Австрії.

За хореографічним напрямом ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з Академією мистецтв (Белград), де студенти вивчають низку танцювальних дисциплін: класичний балет, сучасний і народний танці, а також хореографію й танцювальну педагогіку за такими освітньо-кваліфікаційними рівнями та ступенями, як-от: бакалавр, магістр, доктор філософії.

договір

У межах Консорціуму факультет культури і мистецтв співпрацюватиме з провідними європейськими закладами вищої освіти за такими спеціальностями: «Музичне мистецтво», «Хореографія», «Дизайн», «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «Культурологія».

договір

Відбулася перша онлайн-зустріч університетів-партнерів Консорціуму, під час якої ректор Віденської консерваторії в Будапешті, професор Габор Балог висловив рішуче бажання поглиблення двосторонніх відносин. Також обговорено конкретні напрями спільної роботи, зокрема можливість реалізації грантових програм міжнародної транскордонної діяльності; організацію спільних виставок, пленерів із образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва й дизайну; розробку спільних майстер-класів для оптимізації науково-практичної дослідницької діяльності викладачів і студентів; залучення до участі в мистецьких форумах, фестивалях, конкурсах, концертах; спільне проведення міжнародних науково-практичних конференцій тощо.

договір

На завершення спільної зустрічі Габор Балог зазначив: «Спільна праця робить нас сильнішими!»