Волинь Новини

Як бійці волинської бригади знищили ворожу колону на Київщині: історія двох героїв

КПобратими Ігор Скучинський і Мирон Химиця – воїни 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Ігор – розвідник, а Мирон – сапер. Вони на війні з 2017 року. Здобутий на Донбасі досвід пригодився під час захисту Києва.

 

 

Свою історію воїни розповіли каналу 1+1. Про це повідомляє пресслужба волинської бригади.

Під час боїв вони отримали поранення, і тепер обидва з протезами. Про себе говорять: «Ми тепер як два міні-термінатори».

У ті гарячі дні Київщиною рухалася ворожа колона, координати якої місцеві жителі передали військовим. А уже ввечері приїхали хлопці з 14-ї бригади, які зробили засідку на ворога.

Тоді було знищено 14 одиниць бронетехніки й виведено з ладу близько 48 одиниць техніки, яка рухалася в сторону Житомира. А їй протистояли два українські Т-64, одна БМП і особовий склад з 17 чоловік.

Наші втрати у тій битві – лише один підбитий танк.

Наступні бої хлопців на Миколаївщині уже були не такими успішними. Тоді підрозділ Ігоря потрапив у засідку. Чоловік отримав численні поранення ніг. Зрозумів, що не зможе евакуюватися, приготував гранатомети й вирішив битися до кінця. Проте на виручку прийшов побратим Мирон, і вивіз на автомобілі поранених.

Після цього Ігор втратив ногу, проте наразі йому встановили протез.

Ігор розповідає, що повномасштабне вторгнення дуже зблизило побратимів: «Деколи розумієш, що ця людина більше ніж товариш, бо від нього залежить чи буду я жити далі, чи ні».