Волинь Новини

На Волині поширюють фейкове повідомлення про 6600 гривень виплат від ООН

У фейсбуці поширюють фейкове повідомлення про те, що, згідно з новими правилами, розширили категорії людей, яку можуть отримати певну грошову допомогу від Організації об’єднаних націй.

Публікацію, зокрема, розмістили у групі «Мої Маневичі» в фейсбук. Публікування такого допису фактчекери Район.Маневичі зафіксували у жовтні.

У брехливих постах йдеться про програму допомоги постраждалим від війни українцям та про 6600 гривень, які ніби то мають виплатити.

Брехливий пост

Брехливий пост

 

Щоб отримати додаткову інформацію про «грошові виплати», треба перейти за посиланням. Після цього відкриється приватний телеграм-канал, де додавання кожного учасника має затвердити адміністратор і звичайно ніякої інформації про загадкові виплати там знайти не вдасться.

Мінсоцполітики та Міжнародні фонди й організації підписали Угоду. Серед них — ООН, ЮНІСЕФ, NRC, Gate to Ukraine. Угода забезпечує можливість поширити додаткові виплати для українців.

Хто саме може розраховувати на отримання допомоги від міжнародних організацій залишаючи заявку через платформу єДопомога:

  • Для міжнародних організацій пріоритетними є найнезахищеніші верстви населення, що мають соціальні статуси такі як: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.
  • Заявку на платформі може залишити будь-яка людина, а от рішення щодо виплат та яким саме категоріям населення допомогти, приймають міжнародні організації.
  • Зі свого боку Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

ВИСНОВОК: фейкове повідомлення розповсюджують для того, аби назбирати якомога більше підписників у телеграм-каналі сумнівної якості.