Новини

Росія через низку Телеграм-каналів намагається посіяти «зраду» серед українців – список

Як стало відомо, низка нібито незалежних телеграм-каналів, насправді підконтрольних Кремлю, намагаються посіяти “зраду” і розхитати українське суспільство, щоб забезпечити Росії перемогу в інформаційній війні.

Про це йдеться у спільній заяві Служби безпеки України, Ради національної безпеки і оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства цифрової трансформації та інших державних структур, передає Молодий Буковинець.

Автори заяви наголосили, що “в умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже, не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти “зраду” та розхитати українське суспільство. Зокрема на це працює низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує кремль”.

Причетність таких ресурсів до російських спецслужб встановила раніше й СБУ в межах відповідних кримінальних проваджень. Ідеться про телеграм-канали “Легетимный”, “Сплетница”, “Картель”, “Резидент”, “Наблюдатель”, MediaPost, “Женщина с косой” та інші. Їх список періодично доповнюється.

“Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує Росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України”, – ідеться у заяві.