Волинь Новини

У Ківерцівській громаді відзначили День пам’яті і примирення. Фото

8 травня в місті Ківерці на Меморіальному комплексі «Вічної Слави» відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Урочистим покладанням квітів до пам’ятника Невідомому солдату розпочали скорботний захід. Із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернулись голова міської ради Олександр Ковальчук та директор краєзнавчого музею Оксана Сущук.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

По закінченню урочистостих заходів міський голова Олександр Ковальчук відвідав матерів загиблих Героїв сьогодення та матір чий син перебуває в полоні у ворога, щоб привітати з Днем Матері.

По завершенню урочистостей настоятель Свято-Покровського собору, протоієрей Іван Семенюк та клірик собору протоієрей Юрій Трокун відправили панахиду по загиблих воїнах у страшній війні. Мітинги-реквієми відбулися також і в кожному старостинському окрузі Ківерцівської громади.

По закінченню урочистостих заходів міський голова Олександр Ковальчук відвідав матерів загиблих Героїв сьогодення та матір чий син перебуває в полоні у ворога, щоб привітати з Днем Матері.