Волинь Новини

Чому не ремонтуються дороги у Луцьку?

Програма ремонту доріг у Луцьку виконана лише на половину. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань архітектури і будівництва.

Зокрема, існує рішення міської ради, згідно з яким заборонено вносити до переліку нові об’єкти, допоки не виконають вже існуючу програму на 2018-2019 роки.

На засідання комісії прийшли жителі вулиці Заньковецької, які вимагали включити їхню вулицю в перелік, та зазначили, що їхню вулицю виключили з цієї програми. Жителі вулиці зазначили, що покриття розбили машини, які їздили в об’їзд їхньою вулицею, допоки ремонт тривав на інших.

Жителі Заньковецької кажуть, що їхня вулиця у настільки поганому стані, що туди відмовляються їхати таксисти на виклик. Голова комісії запропонував внести цю вулицю до наступної програми, втім, коли завершать виконання наявної програми наразі невідомо, адже ремонт вулиць проводиться за умови наявності коштів.

«Ми розуміємо, що вам вигідніше робити вулиці, на яких знаходяться багатоповерхівки. Там ваш електорат, а у нас індивідуальний сектор, де по 3-4 людини живе. Нам байдуже на ваші вибори, ми такі ж платники податків, як і всі», – зазначила одна із жителів вулиці. Розмова лучан з представниками влади вийшла емоційною.

Члени комісії пояснили, що порядок ремонту вулиць визначається не залежно від електорату, адже в порядок внесені вулиці з індивідуальним сектором. Підтримала лучан депутатка міськради Алла Надточій, яка зазначила, що вулиця дійсно була включена у програму у 2016 році, але потім зникла. Відтак її необхідно поновити у переліку.

Голова комісії пояснив, що внесення вулиці у список не гарантує виконання ремонту, адже список переноситься з року в рік, і щоразу необхідно переробляти проектну документацію, що є недоцільним. Члени комісії пояснили, список формувався у порядку звернення громадян. Також члени комісії запропонували контролювати список у подальшому, аби жодна вулиця з нього не зникла у майбутньому.

Наразі ремонт не завершений ще на 30 вулицях. Для повного виконання програми необхідно 300 мільйонів гривень.

В результаті дискусій члени комісії одноголосно проголосували за включення вулиці Заньковецької до програми. Втім, відповідне рішення також має ухвалити сесія ради.

Leave a Comment