Волинь Новини

Допомога для переселенців у Луцьку: куди звертатися

Вимушено переміщені українці, які виїхати з території, де ведуться бойові дії, та відшукали тимчасовий прихисток у Луцьку, можуть отримати допомогу звернувшись до міського департаменту соціальної політики, – повідомили на офіційному сайті Луцькради.

У департаменті, який знаходиться на проспекті Волі, 4а, можна зареєструватися та отримати довідку про статус внутрішньо переміщеної особи. Також можна телефонувати для отримання довідкової інформації за номерами (0332) 281 000, (0332) 778 211, (0332) 284 164 або (0332) 284 161.

Одяг/продукти/засоби гігієни

Переселенці можуть отримати безплатно необхідний одяг, засоби особистої гігієни, дитяче харчування, памперси чи інші побутові речі в приміщенні Палацу урочистих подій на проспекті Соборності, 18. Нині тут розташований Центр надання допомоги переселеним особам, який працює щодня з 8:30 до 18:00. Про його роботу раніше розповідало Суспільне.

Також засоби особистої гігієни, одяг і продукти харчування переселенцям надають у Територіальному центрі соціального обслуговування, що на вулиці Данила Галицького, 18. Для отримання довідкової інформації можна телефонувати за номером (0332) 722388.

Психологічна підтримка

У Луцьку діє психологічний штаб з надання екстреної та кваліфікованої психологічної допомоги населенню, де 48 психологів-волонтерів надають консультації.

Як зупинити паніку, вгамувати емоції, зуміти сконцентруватися та самоорганізуватися, отримати інформацію з достовірних джерел – з такими та іншими запитами можна звертатися на цілодобову телефонну лінію «Психологічна підтримка. Луцьк» за номером 0 800 400 332. Суспільне розповідало детально про роботу луцьких психологів, які консультують та підтримують людей.

Для дітей безплатні заняття з психологічної підтримки організували у Волинській обласній універсальні науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Окрім того, в місті діє 12 центрів арттерапії для дітей та дорослих.

Безплатне харчування

Для переселенців у Луцьку працюють соціальні їдальні на базі на базі гімназії № 4, НВК № 26 та НВК № 24 – технологічний ліцей, де щодня з 12:00 до 15:00 годують гарячими обідами. Як організували харчування – у сюжеті Суспільного.

У місті працює благодійна їдальня в приміщенні, яке належить Свято-Василівському жіночому монастирю та знаходиться на вулиці Паркова, 2а. Також Суспільне розповідало про одне з місцевих кафе на вулиці Лесі Українки, де кухарі безплатно готують обіди для вимушено евакуйованих українців, які оселилися на Волині.

Інша допомога

Центр підтримки та евакуації бізнесу в Луцьку надає консультації для людей, які мали підприємства чи вели підприємницьку діяльність на території зі зруйнованою інфраструктурою. Для отримання довідкової інформації можна звертатися за телефонами 050 438 0574 або (0332) 777955.

Військові вишколи для всіх охочих проводить молодіжний центр, який діє при Луцькій міській раді. Більше інформації можна отримати за номером 095 155 72 27.

Тричі на тиждень у приміщенні комунального закладу “Спорт для всіх” на вулиці Будівельників, 11 відбуваються навчання щодо правил надання першої медичної допомоги, самооборона, поводження зі зброєю, навики роботи з радіозв’язком, що необхідно робити у випадку артобстрілу.