Волинь Новини

Для учасників АТО на Волині буде електронний проїзний квиток

Вирішення проблеми  пільгових міжміських перевезень учасників АТО/ООС в області знайшли завдяки тристороннім перемовинам за участі представників влади різних рівнів, об’єднань і організацій ветеранів АТО та перевізників.

Наприкінці минулого року із зазначеної проблематики ГО «Інститут миру і порозуміння» за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку USAID Україна було проведено дві  діалогові сесії. Як зазначив один з організаторів перемовин – депутат обласної ради Іван Мирка сторони таки дійшли згоди і напрацювали спільний план дій, який дозволить нівелювати конфлікти та частково вирішити проблему.

Так, перевізники погодились проводити роботу з водіями для запобігання конфліктних ситуацій, а учасники АТО/ООС готові долучитися до розробки пам‘яток для водіїв. Місцеві ради мають систематизувати інформацію щодо об’ємів пільгових перевезень, їх фактичного та необхідного фінансування, а ОДА розпочала процес імплементації єдиного електронного квитка на території області.

Окрім того, зазначив Іван Мирка, створюється робоча група для розробки Програми компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян в області, а також змін до Програми розвитку інфраструктури Волині.

Депутат обласної ради також зауважив, що на місцевому рівні цілковито вирішити проблему не вдасться, оскільки питання потребує врегулювання на державному рівні. Відтак, є намір залучити народних депутатів до лобіювання внесення законодавчих змін механізму фінансування міжміських пільгових перевезень учасників АТО/ООС.

Іван Мирка запевнив, що органи місцевого самоврядування готові підтримати звернення до центральних органів влади України щодо врегулювання проблеми. Проєкт цього звернення буде винесено і до сесійної зали Волиньради.