Волинь Новини

Чи вводитимуть в Україні локдаун: у МОЗ зробили заяву

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що локдаун в Україні потенційно можливий через штам коронавірусу «Омікрон», однак зараз про це нема мови. Про це він розповів в інтерв’ю «Суспільному».

Він відзначив, що на сьогодні захворюваність коронавірусом, завдяки вакцинації та вжитим карантинним заходам, знизилася, тому обмежувати людей у деяких правах пересуванні немає необхідності.

“Зараз у жодній області України немає такої ситуації, щоб був відкритий або прихований епідемічний процес. Проте ми бачимо, що навіть на фоні «червоного» рівня епідемічної небезпеки на рівні областей дуже багато залежить від місцевих органів влади”, – розповів Ігор Кузін.

Лікар не виключає ситуації, що локдаун таки буде введено: передусім це пов’язано із тим, наскільки буде розповсюджуватися штам “Омікрон”.

“Зараз про локдаун не йдеться, але потенційно в залежності від розвитку ситуації можливо все. Адже ми розуміємо, що «Омікрон» може призводити до непередбачуваних наслідків. Спрогнозувати остаточно, яка кількість хворих буде фіксуватися, яке буде навантаження немає можливості, але локдаунів поки що не очікуємо”, – резюмував він.