Волинь Новини

На Волині нетверезого водія впіймали на його ж подвір’ї

Як стало відомо, покарали нетверезого водія, якого впіймали у Бубнові.

Про це ІА Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду.

21 серпня о 19:29 у селі Бубнів по вулиці Привітній чоловік керував автомобілем марки «ВАЗ» перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння. 

До слова, чоловік вини не визнавав. Зазначив, що він перебував вдома і випив трохи пива (менше половини пляшки), а тоді був змушений їхати по ліки для дитини. Коли приїхав додомута допив пиво, додому підїхали поліцейські та не представившись, попросили пройти тест на алкоголь.Він погодився, але повідомив працівникам поліції, що випив пива. Тест на алкоголь показав 1,31 %, проте він вважає, що тестування проводилось з порушеннями. Крім того, його освідування відбувалось не на проїжджій частині дороги, а у нього на подвір`ї.

Працівник поліції розповів, що побачили, що водій керував автомобілем будучи непрестебнутим ременем безпеки, у зв`язку з чим поліцейський, вийшовши з автомобіля, вказав водієві зупинитися, однак останній пришвидшив рух та почав втікати. Вони розвернулись та поїхали за ним, при цьому включивши звукову сирену та проблискові маячки, однак водій відірвався від них орієнтовно на 200 метрів.

Водій зупинився на вулиці свого господарства та, коли вони під`їхали, прямував до будинку. Після того як вони його окликнули, він повернувся. Від водія був запах алкоголю з ротової порожнини, а тому йому запропонували пройти тестування на алкоголь, на що він погодився. Він не пам`ятає чи представлялись вони з напарником, зазначає, що протокол про адміністративне правопорушення відносно чоловіка за керування транспортним засобом з непрестебнутим ременем безпеки не складався.

Суд визнав винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП, та оштрафував на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. А також він сплатить 454 гривні судового збору.