Волинь Новини

У 20% серед перевірених на Волині закладів — виявлені порушення протиепідемічних заходів

У 20% серед перевірених на Волині закладів — виявлені порушення з недотримання протиепідемічних заходів, — розповів під час брифінгу начальник управління державного нагляду дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби області Назар Орел.

З 8 листопада на Волині, від коли область потрапили до “червоної” карантинної зони, спеціалісти Держпродспоживслужби провели 1 123 перевірок. Це приблизно 160 перевірок щодня, — каже Назар Орел.

Перевірки здійснювалися у закладах торгівлі продовольчих та непродовольчих товарів, закладах громадського харчування, ринках, закладах загальної та середньої освіти, дошкільних закладах, перукарень, салонах краси, розважальних закладах та готелях. За результатами проведення моніторингових перевірок у п’ятій частині перевірених об’єктів — виявили порушення, — каже Назар Орел.

З його слів серед порушень виявили: порушення режиму дезінфекції у приміщеннях, недотримання маскового режиму та безпечної дистанції. Кількість відвідувачів перевищувала допустиму норму, не здійснювали температурного скринінгу у працівників перед початком роботи, не були належним чином облаштовані місця для дезінфекції рук.

У разі фіксації порушень, на осіб були складені протоколи про адміністративні порушення.. Від 8 до 14 листопада були складені 113 таких протоколів.

“За результатами перевірок порушень обмежень, передбачених для “червоного” рівня епіднебезпеки поширення COVID-19, зокрема, щодо наявності документів, які дають право на функціонування об’єкту у зазначеному рівні не виявлено, — каже Назар Орел.