У Польщі роботодавцям не вистачає сезонних українських заробітчан. Найбільший брак відчувають підприємства у галузях сільського господарства та готельно-ресторанного бізнесу.
Про це повідомляє Аналітичний центр міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, – пише ТСН з посиланням на finance.ua.
Сезон збору врожаю ягід у сусідній країні починається наприкінці травня. Але у Польщі побоюються, що велика частина врожаю фермерських господарств через цю проблему може зіпсуватись. Зокрема, врожай може залишившись незібраним на полях.
Теж стосується і готелей, ресторанів та кафе. Працедавцям цієї галузі цьогоріч також бракує кандидатів на посади офіціантів, барменів, баристів, покоївок та кухарів.
Як наголошується, карантин в Польщі через коронавірусу не вплинув на кількість постійних робочих місць для українців, але проблема браку робочої сили саме в сільському господарстві досі не вирішена.
«У пік сезону польським фермерам потрібно щорічно близько 100 тис. сезонних працівників і більшість з них – українці. Польські сезонні робітники здебільшого їдуть в Німеччину, Нідерланди та скандинавські країни, де платять більше, аніж в Польщі, тоді як для українців ці ринки недоступні через пандемію », – розповіли в Gremi Personal.