Волинь Новини

На Волині створили раду безбар’єрності: яка ситуація з доступністю для людей інвалідністю

На Волині створили раду безбар’єрності. Область є третьою в Україні, де створена така рада.

Читайте також: На Волині запровадили карантин: виявили африканську чуму свиней

Про це повідомили у Волинській ОВА. На першому засіданні новоствореної регіональної ради йшлося про те, що робота над забезпеченням безбар’єрного простору на Волині триває не перший рік.

Волинська область — серед шести регіонів із високим ступенем безбар’єрності, розповів т. в. о. начальника управління містобудування та архітектури Василь Василенко. З його слів, це результати моніторингу, який торік проводило Міністерство відновлення, розвитку громад та інфраструктури України. Зокрема, йдеться про доступність ЦНАПів, будівель для розміщень внутрішньо переміщених людей, залізничних та автовокзалів, закладів освіти та спортивних шкіл.

За словами заступниці начальника обласного управління охорони здоровʼя Людмила Рожко, усі лікувальні заклади Волині доступні для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Як додала посадовиця, реабілітаційна допомога надається у 27 закладах охорони здоров’я, а на початку цього року оновлене відділення реабілітації на 40 ліжок запрацювало в медичному об’єднанні Луцької міської територіальної громади.

Волинський обласний драмтеатр обладнали сходовим підйомником для людей з інвалідністю, а в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки встановили підіймальну платформу “Форстор”, розповів директор департаменту культури, молоді та спорту ОДА Олександр Хвіщук.

За даними Волинської ОВА, програми або заходи зі створення безбар’єрного простору станом на червень 2024 року затверджені у 16 із 54 громад області.

Читайте також наші новини у Facebook