Волинь Новини

Волинянину загрожує в’язниця за ухилення від мобілізації

В армії не служить і до суду не прийшов. Волинянин, імовірно, переховується. Тепер його розшукує поліція. Чоловікові загрожує ув’язнення за ухилення від мобілізації, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: У Луцьку на проспекті Перемоги Opel вилетів на «зустрічку» і протаранив авто (Відео)

Іванові близько 42 років. Він із села Сільце на Ратнівщині. Раніше несудимий. Нині його обвинувачують в ухиленні від мобілізації. Із квітня 2023 року він перебуває на обліку як військовозобов’язаний. Через чотири місяці йому принесли бойову повістку, від отримання якої чоловік відмовився, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинянин визнав свою вину повністю. У місцевому суді розповідав, що не раз проходив навчання на полігонах на Львівщині, Рівненщині та Житомирщині, але на фронт його не відправили. Дивно. Невже замість військової частини після навчань чоловіка просто скерували додому?

«Дав показання про те, що є військовозобов’язаним, пройшов медичну комісію, якою визнаний придатним до військової служби. Він тричі проходив навчання на полігонах у Житомирі, Рівному та Яворові, однак на фронт відправлений не був. У вказані в обвинувальному акті дату, час та місці відмовився отримувати від працівників РТЦК та СП повістку про необхідність явки до РТЦК для відправки до військової частини. У повідомлену працівниками дату до згаданого центру не з’явився», – вказано в матеріалах справи.

Причина неявки – сімейні обставини. Мовляв, мусить доглядати хвору матір.

Суд першої інстанції присудив чоловікові два роки іспитового строку. Прокурори подали апеляцію. Тепер Іван до суду не прийшов. І дотелефонуватися до нього не змогли.

«Обвинувачений належним чином повідомлений про дату судового засідання. Без поважних причин не з’явився на судове засідання. Жодних підтверджувальних документів причин неявки до суду не подав. Вважаємо за необхідне застосувати примусовий привід для забезпечення участі в судовому розгляді», – наголосила прокурор Оксана Яковлєва.

Чоловік може опинитися за ґратами на термін від трьох до п’яти років.

Читайте також наші новини у Facebook