Новини

Україна невдовзі отримає першу партію бронетранспортерів від Канади

Україна на початку літа отримає перші 10 з 50 бронетранспортерів ACSV 8х8 від Канади. Кошти на БТР були виділені ще у вересні 2023 року.

Читайте також: Telegram заблокував офіційні українські боти для передавання даних Силам оборони

Про це заявив міністр оборони Канади Білла Блера.

За словами Блера, на початку літа бронетранспортери будуть направлені до Німеччини де на з ними ознайомляться українські військові. Після цього бійці пройдуть навчання на БТР.

“Влітку українці пройдуть навчання на цих машинах, а восени вони прибудуть в Україну. Ці машини побудовані канадськими робітниками на заводі General Dynamics Land Systems”, – розповів міністр оборони Канади.

Попри те, що транспорт буде у Німеччині вже на початку літа до України він потрапить не раніше осені цього року. Це будуть перші 10 БТР із 50, 650 мільйонів доларів на які Канада виділила ще у вересні 2023 року. Остання партія цих БТР має бути доставлена в Україну у 2027 році.

Що відомо про бронетранспортери LAV 6.0 ACSV

LAV 6.0 ACSV це сучасна колісна броньована машина з формулою 8х8. Вона була розроблена, а згодом і модернізована на модернізованій базі БМП LAV 3.

БТР призначений для перевезення військ/вантажів, машини швидкої допомоги, командні пункти, інженери, радіоелектронна боротьба, технічне відновлення та мобільні ремонтні групи.

Після модернізації машина отримали покращений рівень захисту, і тепер здатні витримати кулеметні кулі калібру 14.5 з усіх сторін.

На БТР було встановлено:

– нові системи огляду;
– дистанційно керовану ЗПУ Protector RWS;
– новий двигун потужністю 450 к/с, який дозволяє розігнати машину по трасі до 100 км/год, а по бездоріжжю до 40 км/год.

Цікаво і те, що Канада замовила ці ж БТР для своєї армії у кількості 360 одиниць. Вони мають частково замінити парк бронетранспортерів М113.

Читайте також наші новини у Facebook